«Ναι» στην έκδοση Καραγιώργη στην Ολλανδία

«Ναι» στην έκδοση Καραγιώργη στην Ολλανδία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη στις ολλανδικές αρχές τάχθηκε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα (απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση) για τα οποία τον εκζητούν οι ολλανδικές αρχές.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει. Από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Παράλληλα, οι Ελληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα, ενώ επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή