Φωτογραφίες από την επίσκεψη Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Τετάρτης από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών κ. Ελένη Μπάνου ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος με εμφανώς χαλαρή διάθεση και με σπορ ντύσιμο ενημερώθηκε για την ιστορία του Παρθενώνα και στη συνέχεια μετέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η αμερικανική πρεσβεία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter τα πρώτα στιγμιότυπα από την ξενάγηση στον Παρθενώνα.

 

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από νωρίς ενώ η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ούτε σε πεζούς. Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη ενώ γερανοί της Τροχαίας απομάκρυναν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα με τους άνδρες της ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου να «χτενίζουν» την περιοχή.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία ενημέρωνε το κοινό ότι σήμερα Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή