Οχι άλλα μέτρα κατά της Ρωσίας λέει η Γερμανία

Οχι άλλα μέτρα κατά της Ρωσίας λέει η Γερμανία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Προειδοποίηση για επιθέσεις ακροδεξιών έκανε χθες ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, παρουσιάζοντας στοιχεία που καταγράφουν αύξηση της εξτρεμιστικής βίας στη Γερμανία το 2015.

«Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε ανθρώπους στον ακροδεξιό χώρο που είναι έτοιμοι για όλα και έχουν δημιουργήσει ακροδεξιούς τρομοκρατικούς πυρήνες», είπε ο Μάασεν. Το 2015, τα περιστατικά ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 42% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 1.408.

Το πλέον αιματηρό από τα περιστατικά αυτά ήταν η επίθεση εφήβου που είχε ως πρότυπο τον Νορβηγό σφαγέα Αντερς Μπρέιβικ στο Μόναχο τον Ιούλιο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 άτομα. Τον Οκτώβριο, μέλη της ομάδας «Πολίτες του Ράιχ», η οποία δεν αναγνωρίζει την πτώση του 3ου Ράιχ, σκότωσε έναν αστυνομικό. Ο Μάασεν εξέφρασε επίσης την ανησυχία μήπως η Ρωσία επιχειρήσει να παρέμβει στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές με επικοινωνιακές εκστρατείες. Η στάση απέναντι στη Ρωσία τόσο της Γερμανίας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τους ηγέτες Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στο Βερολίνο.

Στην Ευρώπη ενισχύονται οι εκκλήσεις για χαλάρωση των κυρώσεων απέναντι στη Μόσχα, ενώ παράλληλα τα μηνύματα από τον Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης των εντάσεων ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία. «Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση κατά την οποία η Ε.Ε. παρατείνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και εν συνεχεία έρχεται ο νέος πρόεδρος και τις αίρει», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, κορυφαίο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε χθες ότι η Αγκελα Μέρκελ πήρε τις αποφάσεις της και θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την καγκελαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή