Οι υπάλληλοι δεν πήγαν… στη γιορτή τους

Οι υπάλληλοι δεν πήγαν… στη γιορτή τους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας επέλεξαν να αποχωρήσουν νωρίς. Αυτό αποδεικνύει η φωτογραφία της σχεδόν μισογεμάτης κεντρικής αίθουσας του υπουργείου, όπου γίνονται εκδηλώσεις, κατά τη χθεσινή γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και να αναλογισθούμε ότι διοργανωτής ήταν ο σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου…

Η αίθουσα δεν έχει σταθερές θέσεις και άρα δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί η χωρητικότητά της. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του υπουργείου είναι περίπου 1.100, εκ των οποίων οι 750 μόνιμοι και οι υπόλοιποι 350 αποσπασμένοι. Και όπως έχει αποδειχθεί σε άλλες περιπτώσεις, η αίθουσα είναι μικρή για 1.100 άτομα. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι οι εργαζόμενοι πήραν άδεια αποχώρησης, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, και αντί να παρακολουθήσουν τη γιορτή, οι περισσότεροι έφυγαν γύρω στις 12.30. Γνώριμο φαινόμενο στο Δημόσιο. Ωστόσο, όσοι την παρακολούθησαν άκουσαν την ομιλία του γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Παντή, ο οποίος ανέφερε πως «η μαθητική ερώτηση “σε τι χρειάζεται αυτή η γνώση;” πρέπει να απαντηθεί επαρκώς, και η απάντηση δεν μπορεί να είναι “για να γράψεις καλά στις Πανελλαδικές”» και εστιάζοντας στις αλλαγές που προωθούνται και στις τρεις βαθμίδες, τόνισε ότι «μια νέα εκπαιδευτική επανάσταση είναι μπροστά μας, αλλά δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, μόνον με μια χούφτα νεαρών, χωρίς συναίνεση». Απ. Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή