ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για απραξία κατηγορούν την κυβέρνηση οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

gia-apraxia-katigoroyn-tin-kyvernisi-oi-syndikalistes-tis-el-as-2161489

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε η πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για τα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «καταγγέλλουμε την εγκληματική κατάσταση που έχει  διαμορφωθεί στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους όσοι συνάδελφοί μας καλούνται να υπηρετήσουν εκεί».

Με την ανακοίνωση της η πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευσή μας γιατί «η κοινωνία βλέπει τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν, να καίνε και να προκαλούν καίγοντας ακόμα και ελληνικές σημαίες, χωρίς να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας.»  

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ καλούν την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος. «Οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.Είναι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να εξασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη και φυσικά να μην επιτρέπει σε κανέναν να προσβάλει τα ιερά μας σύμβολα. Οι απίστευτες εικόνες με την ελληνική σημαία να φλέγεται στα χέρια βανδάλων και μάλιστα ως σόου για τις τηλεοπτικές ανάγκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι’ αυτή τη σημαία, άλλοι έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους.»

Τέλος καλούν την Κυβέρνηση, «αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοιστην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν.»