ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την καταπολέμηση της ανεργίας

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την καταπολέμηση της ανεργίας

Στη μάχη κατά της ανεργίας τίθεται ο "Επιτυχαντής Δεξιοτήτων Mellon", μια ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο ενέκρινε δωρεά στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και τις νέες στην Ελλάδα.

Ο "Επιτυχαντής Δεξιοτήτων Mellon" προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε άνεργους, τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ήδη, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες 1.500 πολιτών της Αττικής μέσω 18 πολυθεματικών σεμιναρίων δεξιοτήτων , έχει προσφέρει 850 διδακτικές ώρες μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και έχει υλοποιήσει δύο εντατικούς κύκλους επιτάχυνσης δεξιοτήτων για ανέργους στους δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου. Μάλιστα το 44% των συμμετεχόντων έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου. Στην παρούσα φάση ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» υλοποιεί τον 3ο εντατικό κύκλο στο δήμο Μαρκοπούλου και θα συνεχίσει τη δράση του το 2017 σε ακόμα τέσσερις δήμους της Αττικής, ξεκινώντας τη νέα χρόνια από το Δήμο Γαλατσίου.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ knowl , Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης «ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» αναδεικνύει την ενεργοποίηση και σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Πρόκειται για ένα πρότυπο μοντέλο εθελοντισμού που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά καταξιωμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με δομικά συστατικά της επιτυχίας του εγχειρήματος την κοινωνική ενσυναίσθηση, τη διάχυση συλλογικής γνώση, τον επαγγελματισμό και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών -αποκλειστικά- υψηλής ποιότητας ως νοοτροπία και modus operandi για να βγούμε από την κρίση. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές (πρεσβευτές, συμβούλους, υποστηρικτές) και ειδικότερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που διασφαλίζει με αυτή τη δωρεά τη διεύρυνση αυτής της μοναδικής κοινωνικής πρωτοβουλίας που ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, του επαγγελματικού του «θέλω» και «μπορώ», με ορίζοντα τις δικές του επαγγελματικές επιλογές».

Στην προσφορά της Κοινωνικής Επιχείρησης "knowl" αναφέρθηκε κι ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι "ο δήμος Γαλατσίου χαιρετίζει την προσφορά της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl» και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων συμπολιτών μας. Σε μια αστική περιοχή, όπου η μεσαία τάξη επιβαρύνεται και πλήττεται από τη χρόνια κρίση, και με την κοινωνική συνοχή να υπονομεύεται, αφήνοντας ανθρώπους στο φόβο, και δυστυχώς στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη και ουσιαστική για πολλούς συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Γι' αυτό, κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, μας έχει αρωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon στο Δήμο μας και ευχαριστούμε τους φορείς και τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των ωφελούμενων»