Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην υπουργός  Aκης Τσοχατζόπουλος.

Με την αίτησή του ζητούσε να βγει από τις φυλακές επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ότι διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, όσο παραμένει κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Η αντίδραση του πρώην υπουργού μετά την απόρριψη του αιτήματός του ήταν: «Απορρίπτεται για τρίτη φορά; Μπράβο σας!»

Λίγο νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Ακη Τσοχατζόπουλου και τη συνήγορο πολιτικής αγωγής Ουρανία Μενδρινού.

Η δικηγόρος ζήτησε την προστασία από το δικαστήριο για τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου τους επιτέθηκε.

Στο μεταξύ απολογήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου εμμένοντας στη θέση της, από το 2012 και μέχρι σήμερα, αρνούμενη την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με Τσοχατζόπουλο. Εμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτή την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από κ. Τσοχατζόπουλου και κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Εντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Λαμπροπούλου στην απολογία της.

Ο επόμενος που θα απολογηθεί θα είναι ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή