Εξηγήσεις υπουργείου Παιδείας για την έκθεση – «καμπανάκι» της Κομισιόν

Εξηγήσεις υπουργείου Παιδείας για την έκθεση – «καμπανάκι» της Κομισιόν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Παιδεία βασίστηκε σε παλαιά στοιχεία, επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις σε αποφάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βασίζεται σε στοιχεία παλαιότερων ετών, διαπιστώνει την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, για την οποία όμως οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αφορούν τα πρώτα πέντε χρόνια των Μνημονίων. Η σημερινή κυβέρνηση κατόρθωσε να ανακόψει την καθοδική πορεία του εκπαιδευτικού συστήματος», λέει το υπουργείο, παραθέτοντας σειρά μέτρων που έγιναν ή θα γίνουν.

Πάντως, η έκθεση αναφέρει στη δεύτερη σελίδα της ότι «το χειρόγραφο ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016», Αρα, από ποιον πήραν τα στοιχεία οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε;

Επίσης, μεταξύ άλλων, η έκθεση σχολιάζει – αρνητικά – αποφάσεις που ελήφθησαν επί Α. Μπαλτά, Ν. Φίλη, Σ. Αναγνωστοπούλου και Τ. Κουράκη, όπως π.χ. για τα Συμβούλια των ΑΕΙ, τις αναδιαρθρώσεις σχολείων, την έλλειψη αξιολόγησης που «πάγωσε», το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου, τις διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών.

Ο νέος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, δίνει άφεση αμαρτιών στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο του 2015, ενισχύοντας τις … Κασσάνδρες ότι η αξιολόγηση (και η αυτοαξιολόγηση) θα συνεχίσει να δεινοπαθεί στην ελληνική εκπαίδευση, παρά τις όποιες διακηρύξεις του νέου υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή