Το χρονικό και ο απολογισμός της τραγωδίας στη Μόρια – Μια 66χρονη γυναίκα και ο εξάχρονος εγγονός της νεκροί

Το χρονικό και ο απολογισμός της τραγωδίας στη Μόρια – Μια 66χρονη γυναίκα και ο εξάχρονος εγγονός της νεκροί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα νοσηλεύονται η 24χρονη μητέρα και ο μόλις δύο ετών γιος της που μεταφέρθηκαν το βράδυ με αεροσκάφος c-130 στην Αθήνα, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο hot spot της Μόριας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η 66χρονη γυναίκα και το εξάχρονο αγόρι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που προκλήθηκε στον καταυλισμό μετά την έκρηξη της φιάλης υγραερίου ήταν η γιαγιά και ο αδερφός του δίχρονου αγοριού που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ η φωτιά στη ξέσπασε στη σκηνή που μαγείρευε η ηλικιωμένη και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη διπλανή σκηνή, όπου βρίσκονταν η μητέρα με τα δύο της παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άτομα εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο της Λέσβου.

 

Ολα τα θύματα είναι ιρακινοί κουρδικής καταγωγής.

Αμέσως μετά την πυρκαγιά προκλήθηκαν επιθέσεις και εξεγέρσεις στο εσωτερικό του hot spot και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γύρω στη μία και τέταρτο το βράδυ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.

Μεγάλες ήταν και οι υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και τα επεισόδια.

Ειδικότερα, κάηκαν ολοσχερώς 20 μεγάλες σκηνές, 110 μικρότερες και ένα κοντέινερ ενώ υπέστη φθορές και δεύτερο κοντέινερ που λειτουργεί ως γραφείο της αστυνομίας ή κάποιου οργανισμού εντός του καταυλισμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκαπέντε προσαγωγές Αφγανών που φέρονται να πρωτοστάτησαν στα επεισόδια, οι οποίοι, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημερί της Παρασκευής.

Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός για τα γεγονότα στη Μόρια

Τη βαθιά του θλίψη για τα γεγονότα στη Μόρια εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι συγκλονισμένος, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, από το τραγικό συμβάν στη Μόρια. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η «η κυβέρνηση δίνει σε δύσκολες συνθήκες έναν αποφασιστικό αγώνα για την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή