Ομολογία δράστη της δολοφονίας του 20χρονου

Ομολογία δράστη της δολοφονίας του 20χρονου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία των Γλυκών Νερών οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα, το απόγευμα της 8ης Μαΐου. Στο επίμαχο βίντεο, ο άτυχος σπουδαστής εμφανίζεται να συναντά το απόγευμα της 8ης Mαΐου τον φερόμενο ως δράστη στην κεντρική πλατεία των Γλυκών Νερών και να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του. Εκτοτε, τα ίχνη του 20χρονου χάθηκαν. Αντίθετα, ο 22χρονος επέστρεψε το ίδιο βράδυ στα Γλυκά Νερά. Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης τον νεαρό ύποπτο να κινείται με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν, ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο, ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι. Προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής και στη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου Γαλαζούλα. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου σπουδαστή ήταν ατύχημα, καθώς το όπλο που κατείχε, μια κυνηγετική καραμπίνα, εκπυρσοκρότησε. Αποκάλυψε ότι πέταξε το φονικό όπλο σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Παρασκευή.

Στην οικία του δράστη

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια-ρεπλίκες. Από την επεξεργασία των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε «ταύτιση» των φυσιγγίων που βρέθηκαν στο σπίτι του 22χρονου με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του σπουδαστή. Ο 20χρονος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 14ης Μαΐου σε χωμάτινο δρόμο παραπλεύρως του περιφερειακού δρόμου Πεντέλης – Νέας Μάκρης στη θέση Αγιος Πέτρος. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και χρειάστηκε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο άτυχος νεαρός είχε πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο.

Η δολοφονία αποδίδεται σε διαφορές που είχαν θύτης και θύμα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή