Νεκρός ο 33χρονος που αγνοείτο στη Ζάκυνθο – Κλειστά τα σχολεία στο νησί λόγω κακοκαιρίας

Νεκρός ο 33χρονος που αγνοείτο στη Ζάκυνθο – Κλειστά τα σχολεία στο νησί λόγω κακοκαιρίας

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός βρέθηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του ένας 33χρονος στη Ζάκυνθο, ο οποίος αγνοείτο κατά τη χθεσινή κακοκαιρία. Το αυτοκίνητό του είχε εντοπισθεί το πρωί της Κυριακής σε πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.

Για τον εντοπισμό του 33χρονου είχε σπεύσει στο νησί ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες Σάββατο το βράδυ, γεγονός που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωϊνές ώρες ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.

Σημειώνεται ότι τα εντονότερα προβλήματα στη Ζάκυνθο σημειώθηκαν στις περιοχές Τσιλιβί, Αλυκές και στο Βανάτο. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ λόγω της κατάστασης, στο νησί σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Δυτική Ελλάδα.

Κλειστά τα σχολεία στη Ζάκυνθο 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Τέλος, αύριο το πρωί στις 8:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα έρθει εκτάκτως στο νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή κακοκαιρία.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

Προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι έντονες καταιγίδες του τελευταίου 24ωρου. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν 20 συνεργεία με 45 πυροσβέστες. 

Μάλιστα με νέο γύρο κακοκαιρίας να «χτυπά» αυτή την ώρα την Αττική, οι αρχές φοβούνται ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς η έντονη βροχόπτωση δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής.

Οι αρχές συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα. Λόγω συσσώρευσης υδάτων, κλειστή παρέμεινε από τις 14.00 έως τις 15.00 η οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.

Επίσης, παραμένουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι σταθμοί του Μετρό Πανόρμου, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός παραμένουν κλειστοί, καθώς πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων. Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζακύνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. Αυτή τη στιγμή κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα βρίσκεται στο νησί, για να συνδράμει στις έρευνες για την αναζήτηση του 33χρονου άνδρα, που αγνοείται από τις πρώτες πρωινές.

Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Κυριακή:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν νότιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασια θα φτάσει τους 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι ανεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Δευτέρα, με καταιγίδες που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές σε πολλά τμήματα της χώρας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού από την «Κ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή