Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Εφετείο

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Εφετείο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στο κτίριο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας αντιεξουσιαστές.

Περίπου έξι με επτά άτομα ανέβηκαν στον 7ο όροφο και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υποστήριξης υπέρ του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά, οι οποίοι απολογούνταν σήμερα για συμπληρωματικές κατηγορίες που απήγγειλε σε βάρος τους ο εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος.

Ο  Νικόπουλος απήγγειλε συμπληρωματική κατηγορία σε βάρος του 37χρονου Σεϊσίδη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», έπειτα από την ανίχνευση αποτυπωμάτων του σε βιβλία και χάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη και της συντρόφου του στα Ανω Λεχώνια, λίγο έξω από τον Βόλο.

Εκτός του Σεϊσίδη, σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον εφέτη ανακριτή και ο Κώστας Σακκάς, καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οπως και στην περίπτωση του Σεϊσίδη, ο κ. Νικόπουλος άσκησε εναντίον του δίωξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», βασιζόμενος στην ανίχνευση δακτυλικού αποτυπώματός του σε νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο φυλακισμένος σήμερα αναρχικός – ληστής Γιώργος Πετρακάκος. Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα που διατηρούσε ο Πετρακάκος και η σύντροφός του, στον Βόλο.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αποτύπωμα του Σακκά σε χάρτη της Ελλάδας, ενώ στον χώρο αποσκευών είχαν ακόμα βρεθεί ασύρματοι, φορητοί υπολογιστές και ένα jockey με το σήμα της αστυνομίας. Η υπεράσπιση είχε χαρακτηρίσει το εύρημα «μη ενοχοποιητικό», επικαλούμενη τη φιλική σχέση που διατηρούσε ο Σακκάς με τη σύντροφο του Πετρακάκου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή