Στον πάγο η Βόρεια Ελλάδα, κλειστά σχολεία λόγω χιονιού

Στον πάγο η Βόρεια Ελλάδα, κλειστά σχολεία λόγω χιονιού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φετινή εισβολή του χιονιά σημειώθηκε από τη νύχτα της Τρίτης και μέχρι το πρωινό της Τετάρτης από τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χθεσινή να ήταν μια… άσπρη μέρα για πολλές περιοχές της χώρας. Στα λευκά ντύθηκε χθες και η Πάρνηθα. Το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν σε αρκετά ορεινά και βόρεια σημεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 9 π.μ. χθες το θερμόμετρο έδειχνε στη Βλάστη Κοζάνης -6 βαθμούς Κελσίου, στο Περτούλι και στο Μέτσοβο -5°C, στη Φλώρινα και στο Νότιο Πεδίο Κοζάνης -4°C, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, στη Λίμνη Πλαστήρα και στο Κεράσοβο (του Νομού Ιωαννίνων) -3°C. Μάλιστα, σε βουνά καταγράφηκαν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες: Καϊμακτσαλάν -10,2°C, Λαϊλιάς Σερρών -7,3°C, Σέλι -7,3°C. Και στο Κιλκίς ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν (-1°C), ενώ στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία έπεσε χθες το πρωί στους 2 βαθμούς Κελσίου. Νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και μέσα στην πόλη, ενώ κανονική χιονόπτωση είχαμε στις γύρω περιοχές. Ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη έκλεισε, ενώ κλειστά ήταν χθες όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχής, Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, ενώ στον Δήμο Ωραιοκάστρου δεν λειτούργησαν το 1ο και το 2ο Λύκειο καθώς και το 1ο Γυμνάσιο.

Η Δυτική Μακεδονία ξύπνησε χθες με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, Φλώρινα -4°C, Καστοριά -1°C, Πτολεμαΐδα -3°C. Για την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους ήταν απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξαγόταν χωρίς προβλήματα, αλλά με χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή ατυχημάτων.

Χιονισμένα ήταν χθες τα Μετέωρα, ενώ πυκνό χιόνι έπεσε στο Πήλιο. Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες χθες έφτασε στους -8 βαθμούς. Οι δρόμοι παρέμειναν πάντως ανοικτοί, με την παρέμβαση των συνεργείων. Στους 10 πόντους έφτασε το χιόνι στην περιοχή του Δομοκού, όπου έκλεισαν χθες τα σχολεία.

Στην Αττική αισθητό ήταν χθες το κρύο (στους 7 βαθμούς Κελσίου σε πολλές συνοικίες – έφτασε στους 5 στην Εκάλη), ενώ έντονοι ήταν οι άνεμοι. Το Πυροσβεστικό Σώμα δέχθηκε 105 κλήσεις για κοπές δέντρων που κατέπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν χθες σε πολλές περιοχές, με πιο μεγάλες ταχύτητες των ριπών ανέμου να καταγράφονται στην Παξιμάδα Καρύστου 121 χλμ./ώρα, Ισθμός Κορίνθου 103 χλμ./ώρα, Πεντέλη 103 χλμ./ώρα, Πάτρα Ρωμανός 103 χλμ./ώρα, Σαμοθράκη 93 χλμ./ώρα, Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 92 χλμ./ώρα, Κάβο Ντόρο 90 χλμ./ώρα και Μύκονος 90 χλμ./ώρα. Οι ισχυροί άνεμοι, που κατά τόπους στο Αιγαίο έφταναν και τα 8-9 μποφόρ, δημιούργησαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Χθες δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές ήταν οι πορθμειακές γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Ρίο – Αντίρριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή