Από διαρροή σε φιάλη οξυγονοκόλλησης η έκρηξη σε κατάστημα της πλατείας Βικτωρίας – μία νεκρή (βίντεο)

Από διαρροή σε φιάλη οξυγονοκόλλησης η έκρηξη σε κατάστημα της πλατείας Βικτωρίας – μία νεκρή (βίντεο)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα νεκρή και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στις 09:25 την Πέμπτη σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου 87 στην Πλατεία Βικτωρίας.

Η γυναίκα, ηλικίας 42 ετών, που εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο. Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, Γεννηματά και 401, και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, καθώς όπως διαπιστώθηκε υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή σε φιάλες οξυγονοκόλλησης που είχε μαζί του ψυκτικός, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στο υπόγειο. Ο τεχνικός φέρεται να αντιλήφθηκε να αντιλήφθηκε τη διαρροή και αμέσως έτρεξε έξω φωνάζοντας στον κόσμο να απομακρυνθεί.

Ο 41χρονος είναι ο μόνος τραυματίας τελικά που θα παραμείνει για νοσηλεία στον Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματά, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και έχει εισπνεύσει τοξικούς καπνούς.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στην κουζίνα του καταστήματος και στο σημείο έσπευσαν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη δείχνει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το κατάστημα.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί για αρκετές ώρες, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα και μοτοσικλέτες.

Η εταιρία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το δυστύχημα:

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία  Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest  στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η  Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή