Αναζητείται εισιτήριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2005, ο Πέτρος Τατούλης είχε αναγγείλει το τέλος του κρατικοδίαιτου πολιτισμού. Το μοντέλο που είχαμε μέχρι εκείνη την περίοδο έπρεπε να αλλάξει, ώστε να μπορέσουν τα πολιτιστικά ιδρύματα να αναπτυχθούν χωρίς μόνον κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και να παράγουν και έσοδα.

Η αλήθεια είναι ότι με την κρίση οι επιχορηγήσεις κόπηκαν. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει αναπτυχθεί αντιστοίχως η τεχνογνωσία, ώστε φορείς και ιδρύματα να μπορούν να εξασφαλίζουν ίδιους πόρους. Ως προς αυτό, τα ιδιωτικά μουσεία έχουν δείξει δρόμο στο fundraising, με το Κυκλαδικής Τέχνης να κάνει ανοίγματα στο εξωτερικό και με το Μπενάκη να ακολουθεί. Τώρα, το τελευταίο κάνει μια εκστρατεία crowdfunding που δείχνει ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα. Αφορά την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Αλμπερτ Μάγερ από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 1896.

Η έκθεση θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο, με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Εθνη όσο και στο γενικό προξενείο της Ελλάδας. Στόχος της εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των 100.000 δολ. για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμη πόλεις των ΗΠΑ, μέσα στο 2017. Να μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηρίξει κανείς στη διεύθυνση http://crowdfunding.benaki.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή