Πανελλαδικό συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πανελλαδικό συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος επ' ευκαιρία της αυριανής «εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ (Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία) Γιάννης Βαερδακαστάνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήματά μας. Ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή μας.

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραμμα, δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγματικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε αυτή τη χώρα».

Η ΕΣΑμεΑ ενόψει και της αυριανής ημέρας απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι καθώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν καθώς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν προστατεύθηκαν παρά είδαν μόνο τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται την ώρα που νέες φημολογίες για περικοπές σε επιδόματα ολοένα πληθαίνουν.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκθέσει συνολικά τα ζητήματα της επιστολής και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία. Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου το πλήθος των αναπληρωτών παραμένει μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ αντιπροσωπεία τους μπήκε στη βουλή ώστε να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή