Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εξέταση του αιτήματος έκδοσης τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εξέταση του αιτήματος έκδοσης τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική θα είναι η επόμενη εβδομάδα για τις διαδικασίες που σχετίζονται με το αίτημα των τουρκικών αρχών που ζητούν την έκδοση οκτώ Τούρκων που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου. 

Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας η το αίτημα για την έκδοση τριών εξ αυτών. Ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη για τη Δευτέρα καθώς δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο. Ετσι, το δικαστήριο προχώρησε  στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου ,ο οποίος  χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί επί των στοιχείων του φακέλου, καθώς πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. 

Παράλληλα, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο από τους εκζητούμενους, Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο με τη σειρά της, διακοπή της διαδικασίας, αφού, όπως είπε, μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφθασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφενός δεν έχουν μεταφραστεί και αφετέρου δεν υπάρχει, όπως πρόσθεσε, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Συνεκτιμώντας όλες αυτές τις παραμέτρους το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα, οπότε, εκτός άλλου απροόπτου, θα  συνεχιστεί η διαδικασία και συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα έκδοσης.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, για την Τρίτη το πρωί έχει διακόψει τη συνεδρίαση το Συμβούλιο Εφετών, αλλά με διαφορετική σύνθεση, που θα κρίνει το αίτημα έκδοσης για τους πρώτους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή