Αθώος ο Λαυρεντιάδης για τη γλάστρα – βόμβα

Αθώος ο Λαυρεντιάδης για τη γλάστρα – βόμβα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας -με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα- σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με την αθώωση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των έξι συγκατηγορουμένων του.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε συγκατηγορουμένους του ενώ για έναν ήταν κατά πλειοψηφία 4-3 για κάποιες εκ των πράξεων που του αποδίδονταν.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν αντίστοιχη με την απόφαση του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί για την υπόθεση, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ξενοδόχου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου 2012 μέσω της αποστολής μιας «εκρηκτικής» γλάστρας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Πάντως, ο ξενοδόχος σε δήλωσή του στην ανακρίτρια το 2014 που χειριζόταν την υπόθεση είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Στο Δικαστήριο ωστόσο δεν κατέθεσε λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο δικηγόρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης. «Η ομόφωνη απόφαση του δικαστήρια δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέας μας από κοινού με τους άλλους δυο συνήγορους κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντοπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει οτι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα ότι όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή