Μικροί δημοσιογράφοι με μεγάλες στιγμές

Μικροί δημοσιογράφοι με μεγάλες στιγμές

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέγεται ότι τα σχολικά βιώματα ακολουθούν κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής του. Η συζήτηση με έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν καλλιτέχνη κύρους ή έναν Αρχιεπίσκοπο σε ηλικία των δεκαέξι ετών είναι εντελώς διαφορετική από μια οποιαδήποτε άλλη κουβέντα.

«Καταλαβαίνεις πολλά για τον τρόπο που σκέφτονται, άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα». Αυτή η διαπίστωση ανήκει στον Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη, μαθητή από τη Λάρισα, που συμμετέχει στη δημοσιογραφική ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη και όπως συμπληρώνει «το να συνομιλείς και να συμβουλεύεσαι καταξιωμένους ανθρώπους είναι μοναδική εμπειρία».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από τον φιλόλογο του σχολείου, κ. Δασταυρίδη Αναστάσιο, ο οποίος, όπως λέει στην «Κ», ήθελε να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους μέσα από μια δημιουργική απασχόληση. «Ο κάθε μαθητής προτείνει ένα πρόσωπο που πιστεύει ότι πρέπει να συνομιλήσουμε. Αφού αποφασίσουμε, ξεκινά η έρευνα για το πρόσωπο και η σύνταξη των ερωτήσεων» εξηγεί ο κ. Δασταυρίδης και συνεχίζει λέγοντας ότι παρουσιάζουν τη συνέντευξη σε εκδήλωση του σχολείου προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία τους με όλα τα παιδιά. «Δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε ενεργούς πολίτες με συνείδηση και άποψη που θα είναι έτοιμοι να σταθούν στην κοινωνία μετά την αποφοίτησή τους αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις».

Ο Αγγελος Μαντζαρίδης, που συμμετείχε στο πρόγραμμα το 2010-11 και σήμερα είναι τελειόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής, θυμάται τη στιγμή που πήραν συνέντευξη από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. «Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα συναντήσουμε ποτέ» λέει. «Καταλαβαίνεις πολλά για την προσωπικότητα και την τρόπο που σκέφτονται, όταν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα και κάνεις σωστές ερωτήσεις». Οπως εξομολογείται ο Αγγελος, όταν βγήκαν από την πρώτη τους συνέντευξη, ήταν ενθουσιασμένοι. «Καταλάβαμε όμως το νόημα των απαντήσεων αφού γράψαμε τις απαντήσεις και τις δημοσιεύσαμε» .

Η δημοσιογραφική ομάδα έχει συναντήσει κατά το παρελθόν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον καθηγητή του ΑΠΘ Τσολάκη Χρήστο, τον διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά, τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τον ζωγράφο Κ. Τσόκλη, τον ιστορικό Σ. Καργάκο, τον σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή