Διήμερο συνέδριο για τη Δημοκρατία από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Διήμερο συνέδριο για τη Δημοκρατία από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερο συνέδριο για τη Δημοκρατία, με ευθεία αναφορά στον Αριστοτέλη και με το βλέμμα, ασφαλώς, στραμμένο στους ταραχώδεις σύγχρονους καιρούς μας, πραγματοποιείται μεθαύριο Τετάρτη 7/12 και την Πέμπτη 8/12, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, στη Βάρη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών.

Τα ερωτήματα που διαχρονικά αλλά και με ιδιαίτερη ένταση εγείρονται στην εποχή μας, και στα οποία οι συμμετέχοντες θα δώσουν απαντήσεις, είναι πολλά: «Συνιστά η Δημοκρατία το άριστο πολίτευμα; Γιατί ο Αριστοτέλης τηρεί κριτική στάση έναντί της και την αποκαλεί "παρέκβασιν ή ημαρτημένην πολιτείαν'; Ποιο είναι το στοχείο, βάση του οποίου ο Αριστοτέλης αναγνωρίζει στη Δημοκρατία μια υπεροχή έναντι των άλλων πολιτευμάτων; Σε τι διαφοροποιείτο ο Σταγειρίτης φιλόσοφος από τις θέσεις του Σωκράτη και του Πλάτωνα; Ποια διδάγματα παίρνουμε από το έργο σήμερα όπου αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως όλο και πιο σύνθετες προκλήσεις; Πως το έργο του έχει διαμορφώσει την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και αποτελεί ένα ανεκτίμητο κομμάτι της κοινής Ευρωπαϊκής μας κληρονομιάς»;

Στο συνέδριο το οποίο διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, με συντονίστρια την Εταιρεία Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ, θα μιλήσουν οι: Αντ. Γκορτζής, πρόεδρος, Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ) Ελλάδας και Ευρώπης, οι καθηγητές Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Κοντογιώργης, Δημ. Λαμπρέλλης και Ιωάννα Τσιβάκου, καθώς και ο κ. Στέφ. Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή