Συγκεντρώσεις για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια στη μαθητική συγκέντρωση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καθώς κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς στην οδό Ακαδημίας.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια – με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να επιδίδεται σε πετροπόλεμο.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ περίπου 2.000-3.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την περιφρούρηση των δύο ξεχωριστών διαδηλώσεων.  Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ είναι να επιτηρούν από απόσταση τους διαδηλωτές και μόνο σε περίπτωση που αποπειραθούν να προκαλέσουν επεισόδια μπροστά στη Βουλή να τους απωθήσουν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Με εντολή της Αστυνομίας στις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός στο Σύνταγμα. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Εκτός από την Αθήνα, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε μετά τις 3 το απόγευμα μπροστά από την Καμάρα, συμμετείχαν πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, κ.α. και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία και παρακολουθούν από απόσταση την εξέλιξη του συλλαλητηρίου. Να σημειωθεί, ότι στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μελών του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, επίσης μπροστά από την Καμάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή