ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Χριστούγεννα είναι και πάλι εδώ!

ta-christoygenna-einai-kai-pali-edo-2164460

Χριστούγεννα… Η μόνη γιορτή του χρόνου που ξεκινά -τουλάχιστον- ένα μήνα νωρίτερα.  Οι βιτρίνες των καταστημάτων στολίζονται, οι δρόμοι σιγά σιγά φορούν τα γιορτινά τους, το χιόνι πέφτει στις βουνοκορφές, τα ελάφια τρέχουν τρισευτυχισμένα στα παγωμένα λιβάδια και πλέον δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή… για να κλειστείς στο σπίτι!

Είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τον υποχρεωτικό ενθουσιασμό! Κανείς δεν δικαιούται να είναι αδιάφορος ή στεναχωρημένος, κανείς δεν δικαιούται να ενοχλείται από τις χιλιάδες ακαλαίσθητες χριστουγεννιάτικες αηδίες που μας κατακλύζουν από παντού, κανείς δεν δικαιούται να μην θέλει να ανοίξει στα παιδάκια που στις 7.30 το πρωί θέλουν να σου πουν τα κάλαντα. Όχι, τα Χριστούγεννα είναι υποχρεωτικά κι για αυτό αν θέλεις να γλιτώσεις, η λύση είναι μια.

Φέτος λοιπόν μπορείτε να απέχετε! Αφήστε τους άλλους να στριμωχτούν στα πολυκαταστήματα για να αγοράσουν διάφορες πανάκριβες αηδίες. Αφήστε τους άλλους να ποδοπατηθούν στις συγκοινωνίες, να μποτιλιαριστούν στους δρόμους ή να σκοτωθούν για ένα ταξί. Αφήστε τους άλλους να φορτωθούν τα ενοχλητικά ξαδέρφια σας, την φορτική θεία σας, τους καλοδιάθετους φίλους σας! Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη γιορτή για αυτοσυγκέντρωση, για ανάκτηση δυνάμεων, να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι προμήθειες φαγητού (για να μη χρειαστεί να περάσετε την ημέρα σας σε εορταστικές ουρές στο σουπερμάρκετ), μερικά DVD (για να αποφύγετε τα καταθλιπτικά εορταστικά προγράμματα και την χιλιοστή επανάληψη του Μόνος Στο Σπίτι) και μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ (μακριά όμως από facebook, twitter και instagram, για να μην αναγκάζεστε να κάνετε like σε φωτογραφίες με χιονισμένα δέντρα και χαμογελαστά αγιοβασιλάκια).

Εκτός… εκτός αν σου τύχει κάτι, ικανό να σου αλλάξει τη διάθεση. Γιατί υπάρχουν κάποιες μικρές στιγμές, ακόμα και την περίοδο των γιορτών, που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη γκρίνια και τη μιζέρια. Αρκεί να τολμήσεις!