Ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήλικοι και αλλοδαποί συγκαταλέγονται μεταξύ των 25 συλληφθέντων για τα επεισόδια της Τρίτης στα Εξάρχεια. Ολοι τους οδηγήθηκαν χθες συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος θα δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο. Αντίθετα, οι συλληφθέντες που βαρύνονται με κακουργήματα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Μεταξύ των 25 συλληφθέντων, τέσσερις είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι είναι Έλληνες. Πρόκειται για έναν Αλγερινό 41 ετών, έναν ανήλικο Αλβανό ηλικίας μόλις 14 ετών και δύο Σύρους πρόσφυγες 22 ετών.

Οι δύο τελευταίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μαζί με έξι ακόμα άτομα, τη στιγμή που έκαναν «πλιάτσικο» σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΟΚ» στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Από τους 25 συλληφθέντες, τέσσερις είναι ανήλικοι. Δύο 15χρονοι ελέγχθηκαν από αστυνομικούς στην οδό Χαρ. Τρικούπη και συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή τους είχαν μικροποσότητα χασίς.

Οι άλλοι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην «καρδιά» των επεισοδίων , τις οδούς Ερεσού, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Τοσίτσα και Τσαμαδού και ήταν αποτέλεσμα εφορμήσεων που πραγματοποιούσαν άνδρες των ΜΑΤ κατά των κουκουλοφόρων στη διάρκεια των συγκρούσεων. 

Ορισμένοι μάλιστα από τους συλληφθέντες ακινητοποιήθηκαν έχοντας στην πλάτη τους τσάντες με πέτρες και λοιπά πολεμοφόδια. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μάλιστα οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, πυρπολήθηκαν 4 σταθμευμένα Ι.Χ., ενώ εκτεταμένες είναι οι φθορές που υπέστη το σούπερ μάρκετ της οδού Εμ. Μπενάκη. 

Και το βράδυ ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων. Δεν προκλήθηκαν καταστροφές, ενώ η Αστυνομία προέβη σε τέσσερις προσαγωγές.

Παράλληλα, σημειώθηκε εμπρησμός σε Mercedes που ανήκε σε 25χρονη και βρισκόταν σταθμευμένη στην οδό Τοσίτσα. Κοντά στο όχημα βρεθηκαν υπολείμματα μπουκαλιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή