Eπίθεση στον «Ιανό» με λοστούς και βαριοπούλες

Eπίθεση στον «Ιανό» με λοστούς και βαριοπούλες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος καταδρομικής επίθεσης από κουκουλοφόρους έγινε χθες το μεσημέρι το βιβλιοπωλείο «Ιανός», στην οδό Σταδίου. Στη διάρκεια των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κουκουλοφόροι προκάλεσαν με λοστούς και βαριοπούλες φθορές στην τζαμαρία του βιβλιοπωλείου και διέφυγαν δίχως να καταδιωχθούν από αστυνομικούς. Η διοίκηση του βιβλιοπωλείου εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία για το συμβάν. Σ’ αυτή, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «ο ΙΑΝΟΣ αποτέλεσε σήμερα στόχο τραμπούκων-κουκουλοφόρων, που με την αξιομνημόνευτη απουσία της αστυνομίας κατάφεραν να προκαλέσουν φθορές στις βιτρίνες του βιβλιοπωλείου μας, στην οδό Σταδίου. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους διαδηλωτές που εναντιώθηκαν στους τραμπούκους-κουκουλοφόρους. Ο πολιτισμός δεν εκφοβίζεται». Τις απογευματινές ώρες χθες, στο Athens Indymedia αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την καταδρομική επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Στην πορεία διαμαρτυρίας, χθες νωρίς το μεσημέρι, πήραν μέρος περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές, οι περισσότεροι μέλη του ΠΑΜΕ. Αρκετές ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Πέμπτης, κουκουλοφόροι προκάλεσαν για δεύτερη συνεχή νύχτα επεισόδια γύρω από το κτίριο του ΕΜΠ και την πλατεία Εξαρχείων. Ειδικότερα, στη διάρκεια της νύχτας, αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, ενώ πυρπόλησαν το αυτοκίνητο 25χρονης που ήταν σταθμευμένο στην οδό Τοσίτσα. Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη προσωρινά, ενώ προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τέσσερα άτομα, που ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στα επεισόδια.

Αντίθετα, στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες και πήραν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα οι 12 από τους συνολικά 25 συλληφθέντες από τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου στην πλατεία Εξαρχείων. Πρόκειται για τους νεαρούς που συνελήφθησαν για επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Μεταξύ των 25 συλληφθέντων για τα επεισόδια της Τρίτης, τέσσερις είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι είναι Ελληνες. Πρόκειται για έναν Αλγερινό 41 ετών, έναν ανήλικο Αλβανό ηλικίας μόλις 14 ετών και δύο Σύρους πρόσφυγες 22 ετών. Οι δύο τελευταίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μαζί με ακόμα έξι άτομα τη στιγμή που έκαναν «πλιάτσικο» σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΟΚ» στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Από τους 25 συλληφθέντες, τέσσερις είναι ανήλικοι. Δύο 15χρονοι ελέγχθηκαν από αστυνομικούς στην οδό Χαρ. Τρικούπη και συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή τους είχαν μικροποσότητα χασίς. Οι άλλοι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή