Σκληρή επίθεση ΕΙΤΗΣΕΕ κατά της κυβέρνησης

Σκληρή επίθεση ΕΙΤΗΣΕΕ κατά της κυβέρνησης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώθηκε χθες ο πόλεμος μεταξύ των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Αφορμή αποτελεί η άρνηση της κυβέρνησης να επιστρέψει τα χρήματα που κατέβαλαν τα ιδιωτικά κανάλια για τις άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση και τις οποίες πρακτικά ακύρωσε το ΣτΕ. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πίεση που ασκεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας, προκειμένου να του επιτρέψει η Digea τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος (ΕΙΤΗΣΕΕ) έκανε λόγο για «δηλητηριασμό του δημόσιου λόγου» με βασικό άξονα μια «δήθεν εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου». «Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτή η παρακράτηση του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς; Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για “αεροπειρατεία των αυθαιρέτων”».

Στελέχη της Digea ανέφεραν, εξάλλου, ότι η εταιρεία Alter Ego δεν έχει αδειοδοτηθεί και ως συνέπεια δεν μπορούν να της επιτρέψουν τη μετάδοση σήματος. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει αδειοδοτηθεί κατά τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία, κατά συνέπεια ουδέποτε κατέστη και δεν είναι σήμερα πάροχος περιεχομένου ελεύθερης λήψης». O κ. Παππάς αντέδρασε έντονα. «Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι. Αποφασίζει η πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση. Χαρακτήρισε δε την Digea «αεροπειρατή που κατάφερε να αποσπάσει τις συχνότητες σε ένα διαγωνισμό παρωδία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή