ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας

apopeira-vomvistikis-epithesis-sto-ypoyrgeio-ergasias-2165210

Εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σακίδιο εντοπίστηκε στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου 29. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστων στη 1.20 τα ξημερώματα στην Eφημερίδα των Συντακτών, για βόμβα στο υπουργείο.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη της βόμβας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μέσα σε πλαστικό δοχείο χωρητικότητας περίπου πέντε λίτρων το οποίο είχε τοποθετηθεί στο σακίδιο που βρισκόταν στα κάγκελα εξωτερικά του υπουργείου. 

Αφότου παρήλθε το χρονικό όριο των 40 λεπτών οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, κάνοντας χρήση ειδικού ρομπότ, για τη διάσπαση του αντικειμένου σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας η βόμβα δεν εξερράγη πιθανότατα λόγω αστοχίας υλικού.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική ενώ τα ευρήματα θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει εξερεύνηση των δακτυλικών και γενετικών αποτυπωμάτων.