ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους

maximoy-i-kyvernisi-den-tha-paradosei-ti-chora-stoys-prothymoys-2165252

«Η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, απορρίπτοντας τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Παρά το γεγονός», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, «ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, την επόμενη κιόλας μέρα ο κυριακάτικος Τύπος δημιούργησε μια φανταστική εικόνα, δίνοντας μάλιστα και ημερομηνίες εκλογών».

Με την αφορμή αυτή λοιπόν, οι κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν, «για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σκοπό να παραδώσει τη χώρα στις ορέξεις των προθύμων. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Στον ίδιο τόνο, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «με ενδιαφέρον διαβάσαμε και διάφορα ευφάνταστα σενάρια για τον υποτιθέμενο κυβερνητικό σχεδιασμό για ψήφιση μέτρων που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία».

Σε απάντηση των σεναρίων αυτών, «ενημερώνουμε λοιπόν όσους τροφοδοτούν αυτά τα σενάρια ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κυρίου Σόιμπλε. Το λέμε λοιπόν για μια ακόμη φορά: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων και η κυβέρνηση θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία», καταλήγει η κυβερνητική διαρροή.