Ιερώνυμος: «Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες»

Ιερώνυμος: «Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα κοινής προσπάθειας για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έστειλε από το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αποχωρώντας από το νησί.

«Για την πατρίδα μας, η οποία έχει πολλές δυσκολίες και αγωνίζονται αυτοί που έχουν τις ευθύνες σε οποιεσδήποτε θέσεις, ευχόμαστε να είναι αυτοί οι αγώνες καλοί και επιτυχείς, αλλά να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος. Σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, υπήρξαν και άλλες εποχές έτσι, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι πιο επιτυχείς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κέρκυρας και τις Αρχές του τόπου για τη φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους τους Κερκυραίους.

«Εδώ στην Κέρκυρα όλα ήσαν και είναι λαμπρά. Φεύγω με αυτή τη γενική διαπίστωση και επικεντρώνω τη σκέψη μου πρώτα από όλα στην ευλογία, στην αγιαστική δύναμη, την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Γι άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκα στις σκέψεις μου, ότι αυτοί οι Άγιοι των νησιών όλων, αλλά ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, αφού είμαστε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνος, είναι σαν μία σκέπη πάνω σε αυτόν τον χώρο και το διαισθάνεται κανείς βλέποντας τη συμπάθεια, τον πόνο, την κατάνυξη, τη χαρά, στα πρόσωπα των ανθρώπων που μπαίνουν στον ναό και προσκυνούν τον Άγιο. Ευχαριστώ για την αγάπη και τη φιλοξενία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Νεκταρίου και των Αρχών του τόπου, γιατί όλοι μας έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ότι οι άνθρωποι μας αγαπούν. Φεύγουμε οπλισμένοι με περισσότερη χαρά, με περισσότερη όρεξη για εργασία και παίρνοντας σαν πρότυπο τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο αξιωθήκαμε να λειτουργήσουμε και να προσκυνήσουμε, να δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο εργαζόμενοι για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και έχουν ανάγκη από μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Ευχαριστούμε για την ευλογία που μας δώσατε. Ξέρετε, όταν ένας όταν δίνει αγάπη παίρνει αγάπη. Εσείς μας δώσατε μεγάλη αγάπη, μας δώσατε πολλά, τα οποία με τη σκέψη σας και σύνεσή σας τα μοιράζετε από πείρα μέσα στην εκκλησία και στον λαό της εκκλησίας μας. Χαιρόμαστε γι αυτό το οποίο είστε, αυτό το οποίο προσφέρετε και αυτό το οποίο αγωνίζεστε. Ευχαριστούμε ότι αυτά τα χαρίσματα τα δώσατε και τα μοιράσατε και εδώ στην Κέρκυρά μας. Η Κέρκυρα σας ανταποδίδει και την αγάπη και τον σεβασμό» δήλωσε ο μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων, Νεκτάριος.

«Η επίσκεψή σας μας γέμισε χαρά. Τα μηνύματα που εκπέμψατε είναι πολύ σημαντικά για να ξεφύγουμε από αυτόν τον κλοιό του ατομισμού, του εγώ και να δούμε το εμείς. Να κοιτάξουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και όλοι μαζί να παλέψουμε για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας» ανέφερε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο.

Αναχωρώντας ο κ. Ιερώνυμος, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί και πάλι το νησί το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή