Η απάντηση του Υπουργού Υποδομών για τις προσλήψεις στην ΚΤΥΠ

Η απάντηση του Υπουργού Υποδομών για τις προσλήψεις στην ΚΤΥΠ

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντώντας στο δημοσίευμα της Καθημερινής της 4ης Δεκεμβρίου, σχετικά με τις προσλήψεις στην ΚΤΥΠ, από το Υπουργείο Υποδομών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ,  η κυβέρνηση έρχεται να θεραπεύσει για δεύτερη φορά κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων της ΚΤΥΠ Α.Ε., που δημιούργησε η ρουσφετολογική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού, που διόριζαν τα δικά τους παιδιά, τα κρατούσαν ομήρους και στη συνέχεια τα απέλυαν οι ίδιοι διαλύοντας δημόσιες  δομές, στον κρίσιμο τομέα των κοινωνικών υποδομών.

Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος ήταν αυτές που διόρισαν στην ΚΤΥΠ τους εν λόγω εργαζομένους το 2007 – 2008.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των οργανισμών ήταν που ανανέωναν τις συμβάσεις τους κρατώντας τους εργαζόμενους  σε καθεστώς ομηρίας επί χρόνια ολόκληρα μέχρι το 2013, για μερικούς μάλιστα μέχρι και το 2015, και στη συνέχεια τους απέλυσαν.

Οι διοικήσεις των οργανισμών  και οι κυβερνήσεις του χθες οδήγησαν ένα κρίσιμο φορέα κοινωνικής πολιτικής (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικά κτήρια, προσεισμικοί έλεγχοι δημόσιων κτηρίων και σχολείων ) στα όρια της κατάρρευσης, συνενώνοντας χωρίς κανένα σχεδιασμό. τρεις (3) οργανισμούς  σε έναν, χωρίς καμία πρόβλεψη για το απαραίτητο τεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό. Απέλυσαν όσους διόρισαν και στη συνέχεια ανέθεταν  προσεισμικές μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ γιατί δεν είχαν λέει το απαραίτητο προσωπικό, ως δήθεν ερευνητικά προγράμματα…

Αυτήν την κοινωνική αδικία  σε βάρος της κοινωνίας, των εργαζόμενων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού κοινωνικών υποδομών έρχεται να διορθώσει η συγκεκριμένη τροπολογία.

Σε ό,τι  αφορά τέλος στη δραστηριότητα και το έργο του οργανισμού ,που στο ίδιο δημοσίευμα εμφανίζεται περίπου μηδενική,  απλά να σημειώσουμε ότι:

Α. Το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν συνολικά πάνω από 50 έργα.

Β. Σε φάση κατασκευής βρίσκονται ακόμη 93 έργα, ενώ η εταιρεία μελετά παράλληλα πάνω από 150 έργα με το δικό της τεχνικό επιστημονικό δυναμικό . Σημειώνεται ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ είναι από τις ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες που εκπονούν μελέτες με το προσωπικό τους , βοηθώντας το έργο των Δήμων και ωριμάζοντας τα κοινωνικά έργα

Γ. Ταυτόχρονα προχωρά σε διαγωνισμούς προμηθειών και εξοπλισμών των σχολείων και των υποδομών υγείας και δικαιοσύνης , στον εντοπισμό και την καταγραφή των αιθουσών ελαφράς κατασκευής που μέχρι πρότινος διατίθεντο χωρίς κανέναν έλεγχο , με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να καλύπτουν άλλες ανάγκες ή και να έχουν εγκαταλειφθεί.

Δ. Η εταιρεία είναι επίσης επιφορτισμένη με τον  προσεισμικό έλεγχο όλων των υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και δικαιοσύνης.

Ε. Μόνο εντός του τρέχοντος έτους (2016) και με δεδομένη τη συνεχή μείωση των διαθέσιμων πόρων λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει ήδη διενεργήσει 12 διαγωνισμούς προϋπολογισμού άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ορισμένα εκ των έργων αυτών έχουν ήδη συμβασποιηθεί.

ΣΤ. Επιπλέον η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες  για άλλα 14 έργα τα οποία και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: εμείς δεν διορίσαμε και δεν κοιτάμε τα δικά μας ή τα δικά τους παιδιά. Προχωράμε στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και στη συγκρότηση δημόσιων δομών για την παραγωγή κοινωνικών υποδομών.

 

Δήλωση επικεφαλής ΚΤΥΠ

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, σημειώνει:

Με έκπληξη διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας αναφορά στο πρόσωπό μου σε άρθρο του κ. Κων/νου Ζούλα το οποίο δημοσιεύτηκε την Κυριακή 4/12/2016 .

Το άρθρο μεταξύ άλλων με εγκαλούσε για την υπερψήφιση (με διευρυμένη πλειοψηφία ) από το ελληνικό κοινοβούλιο σχετικής τροπολογίας του ΚΚΕ, η οποία προβλέπει την επαναφορά εργαζόμενων τους οποίους είχαν προσλάβει ως συμβασιούχους κατά το παρελθόν, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” (ΚΤΥΠ).

Με την παρούσα θέλω να σας διευκρινίσω ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχω αναλάβει πρόεδρος της ΚΤΥΠ Α.Ε., εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα όπου οι ανάγκες της κοινωνίας για σύγχρονες δημόσιες υποδομές στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της δικαιοσύνης είναι πιεστικές και όλο και περισσότερο αδιαμφισβήτητες.

Αυτή η θέση ευθύνης δεν έχει ουδεμία συμμετοχή ή επιρροή στις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως παντελώς αβάσιμα υπονοεί ο αρθρογράφος σας.

Από τυφλό αντιπολιτευτικό φανατισμό φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί την μακρά και επίπονη επαγγελματική αλλά και πολιτική διαδρομή μου, αποδίδοντας επίσης παντελώς αβάσιμα, την επιλογή για τη θέση ευθύνης μου στον υπουργό κ. Νίκο Παππά.

Θα ήθελα να ενημερώσετε κατ’ αρχήν τον κ. Ζούλα και το αναγνωστικό κοινό σας, ότι ο αρθρογράφος λάθος πόρτα χτύπησε είτε γιατί θέλει να προωθήσει τις ιδεοληψίες του είτε γιατί ενδεχομένως κάποιοι ενοχλούνται από την προσπάθεια που γίνεται στην ΚΤΥΠ.

Δεν μετέχω της δημόσιας ζωής, ούτε ασκώ επάγγελμα λόγω ισχυρής οικογενειακής παράδοσης (ταπεινή άλλα αξιοπρεπής η καταγωγή μου) ή λόγω εύνοιας οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι ποτέ δεν έχω διαλέξει εύκολη πολιτική πορεία.

Πέραν αυτού, σας επισημαίνω ότι το πτυχίο του Αγρονόμου – Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν αποτελεί ελλιπές εφόδιο, πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύεται από τίτλο Msc. του διετούς μεταπτυχιακού κύκλου «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ίδιου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Κι όταν, επιπρόσθετα, συνοδεύεται από επαγγελματική εμπειρία σε ένα από τα σημαντικότερα Γραφεία Μελετών της χώρας μας (ENB Ltd) αλλά κι όταν από το 2002 εργάζομαι στην ΜΟΔ Α.Ε., από όπου και αποσπάστηκα, για να περιοριστώ μόνο σε αυτά.

Παρακαλώ για την αποκατάσταση των όσων βλαπτικών αναφέρθηκαν στο εν λόγω δημοσίευμα εις βάρος της προσωπικότητας μου σε αντίστοιχη θέση και έκταση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή