Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ δικαστικών

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ δικαστικών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνονται η ένταση και οι αψιμαχίες μεταξύ των δικαστικών ενώσεων, καθώς τρεις ημέρες μετά την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζεται η έκδοση ανακοινώσεων ένθεν και ένθεν.

Χθες, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) απάντησε εγγράφως στα «πυρά» που δέχθηκε από τη νέα Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών, την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά και εκ των έσω, από πέντε μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της.

«Η δημιουργία τεχνητής έντασης και πόλωσης του κλίματος στη Δικαιοσύνη έχει γίνει κύρια επιδίωξη ορισμένων “συναδέλφων”, αναφέρει η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της. Αναφορικά με τις καταγγελίες της νέας Ενωσης για παράκαμψη της ιεραρχίας στις ομιλίες, και έλλειψη σεβασμού στην πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η ΕΔΕ απάντησε ότι όχι μόνο τηρήθηκε η ιεραρχία αλλά η κ. Βασιλική Θάνου τοποθετήθηκε στη θέση της και έλαβε τον λόγο με την ιδιότητα της πρώην πρωθυπουργού, η οποία ιεραρχικά είναι επτά θέσεις πιο πάνω από αυτή της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ως προς τις διαμαρτυρίες του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτρη Ασπρογέρακα, που κατήγγειλε ότι δεν του δόθηκε ο λόγος, η ΕΔΕ διευκρινίζει ότι «οι Δικαστικές Ενώσεις απευθύνουν πάντα χαιρετισμό με έναν εκπρόσωπό τους», επισημαίνοντας ότι ο κ. Ασπρογέρακας «εντελώς αδικαιολόγητα αποχώρησε από τη συνέλευση δημιουργώντας ένταση».

Τέλος, για την ανακοίνωση των πέντε μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ., που κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΕΔΕ ότι τοποθετήθηκε επί της ίδρυσης της νέας Ενωσης αντί να αναφερθεί στα προβλήματα του κλάδου, επισημαίνεται ότι δύο εξ αυτών «δεν ήρθαν στη γενική συνέλευση αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους». «Προτεραιότητα δική μας είναι η τήρηση του Συντάγματος, η ενότητα της Ενωσής μας και η διατήρηση της αξιοπρέπειας του Δικαστικού Σώματος και γι’ αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή