«Παρέμβαση» αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού

«Παρέμβαση» αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνας Περιμένη στην Καλλιθέα πραγματοποίησε ομάδα 10 ατόμων, που συμμετέχουν στην «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές». Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους της πολυκατοικίας και πέταξαν φέιγ βολάν.

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, πρόκειται για την πρώτη απάντηση της «στην άρνηση χορήγησης αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους καθώς και στην επιδίωξη της διεύθυνσης των φυλακών να φιμώσουν τον Δ. Κουφοντίνα με τη συνεργασία των πανεπιστημιακών αρχών της Νομικής Σχολής και των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης».

«Η εισαγγελέας της φυλακής Σταματίνα Περιμένη λειτουργώντας ως νέα στρατοδίκης της μετεμφυλιακής περιόδου ζητάει αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα, αυτολογοκρισία των πολιτικών κρατουμένων, να σκύψουν το κεφάλι,  επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι, το κράτος ζητάει δηλώσεις μετανοίας έστω και έμμεσα», αναφέρουν σε προκήρυξή τους για την εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Η διεκδίκηση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα πρέπει να λειτουργήσει σήμερα ως αιχμή του συνολικότερου αγώνα για τις άδειες, από τη μία γιατί στο πρόσωπό του συμπυκνώνονται όλες οι κρατικές επιδιώξεις, αλλά και επειδή αποτελεί μια εμβληματική μορφή για το σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος», τονίζουν.

«Σε ότι αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους και το ζήτημα των αδειών, σαφέστατα είναι συνέχεια του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης, το οποίο τίθεται σε ισχύ γι’ αυτούς από την πρώτη μέρα της σύλληψής τους», προσθέτουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή