Αιματηρή ληστεία με λεία 50.000 ευρώ

Αιματηρή ληστεία με λεία 50.000 ευρώ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κρούσμα ένοπλης, αιματηρής ληστείας, το τέταρτο σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, κατεγράφη χθες το μεσημέρι. Στο στόχαστρο των κακοποιών βρέθηκαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής», στην Κηφισιά. Στη διάρκεια της ληστείας τραυματίστηκαν στα πόδια από τις σφαίρες των δραστών ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Χαράλαμπος Υφαντής, 59 ετών, και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών. Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου επρόκειτο να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους δεν ενέπνεε ιδιαίτερη ανησυχία.

Η ληστεία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην οδό Σενέκα, στην Κηφισιά, έγινε στις 2.50 χθες το μεσημέρι. Συμμετείχαν τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και ήταν οπλισμένα με πιστόλια και Καλάσνικοφ. Δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους δύο φύλακες, ενώ οι συνεργοί τους μπήκαν στα γραφεία της εταιρείας και κατευθύνθηκαν στο λογιστήριο. Ανοιξαν πυρ κατά όσων βρίσκονταν στα γραφεία, τραυματίζοντας στα πόδια δύο στελέχη της εταιρείας. Στο σημείο βρέθηκαν και περισυνελέγησαν κάλυκες από όπλο διαμετρήματος 9mm, καθώς και από τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του νομικού συμβούλου της εταιρείας Αλέξη Κούγια, το ποσό που οι δράστες άρπαξαν από το ταμείο της εταιρείας ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Οι δράστες, που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων της εταιρείας, μιλούσαν ελληνικά με έντονα ξενική προφορά, διέφυγαν από το κτίριο της οδού Σενέκα με αυτοκίνητο μάρκας BMW, για το οποίο πάντως δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Βρέθηκε στις 3.05 μ.μ. καμένο στην οδό Λαΐου στην Κάτω Κηφισιά, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες μετεπιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο Audi Α4.

Μερικά λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί για τη ληστεία και πραγματοποιούσαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντόπισαν το ύποπτο Audi σε παράδρομο της εθνικής οδού κοντά στη γέφυρα λημμάτων. Στη θέα των αστυνομικών που τους ακολουθούσαν, οι τέσσερις δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητο και αποβιβάστηκαν ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, οι κακοποιοί τούς πυροβολούσαν με πιστόλια και περισσότερα του ενός πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ. Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, καθώς το αυτοκίνητο διαφυγής τους βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αγία Σοφία Ασπροπύργου, κοντά στην Αττική Οδό.

Ερευνα για το συμβάν διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα, σε αστυνομικούς της υπηρεσίας παραδόθηκε ήδη από χθες το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κηφισιά. Εχουν προηγηθεί ένοπλες ληστείες και αιματηρές συμπλοκές κακοποιών με αστυνομικούς, την Παρασκευή στη Μεταμόρφωση, το Σάββατο στην οδό Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας και τη Δευτέρα στην οδό Σωκράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή