Ενταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη Νομική

Ενταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη Νομική

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε χθες στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς η είσοδός της αποκλείστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ ενόψει εκδήλωσης για την 17Ν. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που επρόκειτο να οργανωθεί εντός της σχολής εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και κατόπιν εκδήλωση για τον καταδικασμένο για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, στην οποία ο τελευταίος επρόκειτο να παρέμβει τηλεφωνικά. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο κύριο σκέλος της παρέμβασής του, επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί επειδή δεν του χορηγούνται άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η ηγεσία της Νομικής Σχολής φέρεται από το βράδυ της Τρίτης να είχε ζητήσει από τις αρχές των Φυλακών Κορυδαλλού να αποτραπεί η παρέμβαση Κουφοντίνα, και από τα ΜΑΤ προστασία του κτιρίου.

Τελικά, ανακοινώθηκε ότι η σχολή επρόκειτο να παραμείνει κλειστή, «λόγω τεχνικών προβλημάτων», και χθες το πρωί έξω από την Νομική παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος απόπειρας κατάληψης. Ωστόσο φοιτητές και άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό και να μπουν στο κτίριο, και έτσι ξεκίνησε η εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά η εκδήλωση συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ματαιώθηκε. Όσοι φοιτητές βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο της Νομικής φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο.

Παράπλευρη απώλεια των γεγονότων, η αναβολή της εκδήλωσης για το βιβλίο του αναπληρωτή πρύτανη του ΕΚΠΑ, Ναπολέοντος Μαραβέγια, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή