ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σωματείο Ειδικών Φρουρών καταγγέλει το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.

to-somateio-eidikon-froyron-kataggelei-to-systima-endoepikoinonias-tis-el-as-2165776

Για ένα παράλυτο, αν όχι ανύπαρκτο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ελληνικής αστυνομίας κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ δραπέτη των φυλακών Χαλκίδας και ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας και την αιματηρή ληστεία την Τετάρτη στην Κηφισιά, το σωματείο καταγγέλλει πως παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των ανδρών για επικοινωνία με κέντρο Άμεσης Δράσης,  δεν έλαβαν καμία απάντηση παρά μόνο αφού είχαν δεχθεί πυρά από τους δράστες.

Τέλος, το σωματείο επισημαίνει πως θα κάνει χρήση κάθε  νόμιμης δυνατότητας που του παρέχει το Σύνταγμα, απευθυνόμενο στην  Δικαιοσύνη για  τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής:

«Δεν στέγνωσε το αίμα του τραυματία Ειδικού Φρουρού στην ένοπλη συμπλοκή με κακοποιό στο κέντρο της Αθήνας ,και έρχεται ένα νέο περιστατικό να επιβεβαιώσει την ήδη αδιάψευστη δημόσια καταγγελία του Σωματείου μας, για ένα παράλυτο έως ανύπαρκτο σύστημα    επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λίγες ώρες πριν κακοποιοί καταδιώχθηκαν από Συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αφού είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία (Κηφισιά κατάστημα αλλαντικών)  και είχαν τραυματίσει δύο πολίτες με πολεμικά όπλα. Στη διάρκεια της καταδίωξης επιχείρησαν να διαβιβάσουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αφού  δέχθηκαν πυρά από τους κακοποιούς και μετά από αρκετή  ώρα  κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο τους, ευτυχώς ζωντανοί, όρθιοι και χωρίς κανένα τραυματία.

Εχουμε κουραστεί να καταγελούμε το τριτοκοσμικό και επικίνδυνο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ χωρίς καμία ανταπόκριση. Έχουμε κουραστεί καιρό τώρα να ακούμε υποσχέσεις για την αντικατάσταση του με σύγχρονο εφάμιλλο της τεχνολογία σύστημα διαβιβάσεων .

Είναι τραγικό με τις διαστάσεις της εγκληματικότητας αλλά και της ποιότητας του εγκλήματος, να κρατούν  οι συνάδελφοι μας  στα χέρια τους  διακοσμητικό και κατ ΄ουσίαν άχρηστο ασύρματο.

Είχαμε τραυματίες ,φτάνει!! Θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς για να ιδρώσουν τα αυτιά της αδιάφορης Πολιτικής  και Πολιτειακής μας ηγεσίας ;

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με τις νόμιμες δυνατότητες που του παρέχει το Σύνταγμα θα σταθεί εμπόδιο στο να τίθενται οι αστυνομικοί ενώπιων εγκληματικών συμμοριών ως "πρόβατα επί σφαγή ", απευθυνόμενο ακόμη και στην  Δικαιοσύνη για  τυχόν ποινικές ευθύνες  σε κάθε κατεύθυνση .