Ευθύνες στις ελληνικές αρχές για τον Αφγανό δολοφόνο επιρρίπτει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Ευθύνες στις ελληνικές αρχές για τον Αφγανό δολοφόνο επιρρίπτει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτικός απέναντι στις ελληνικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση του Αφγανού που δολοφόνησε την 19χρονη Μαρία Λάντερμπουργκερ, κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Φράιμπουργκ, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας έκανε λόγο για μία «ιδιαίτερα ενοχλητική διαδικασία». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές είχαν εκδώσει εθνικό ένταλμα σύλληψης, χωρίς όμως να ειδοποιήσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ντε Μεζιέρ τόνισε ακόμα πως εάν το όνομα του Αφγανού ήταν στη διεθνή λίστα υπόπτων τότε και οι γερμανικές αρχές θα είχαν κινηθεί διαφορετικά και θα τον είχαν συλλάβει όταν κατέθεσε αίτηση για άσυλο.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Ιατροδικαστών της Γερμανίας (BDK) κάνει λόγο για κραυγαλέα αποτυχία των ελληνικών αρχών. «Αν οι Έλληνες είχαν ενημερώσει θα τον είχαμε βρει», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του BDK, Αντρέ Σουλτς στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Το στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Burkhard Lischka, επέκρινε τη στάση των ελληνικών αρχών. «Από τα γεγονότα προκύπτει κατά κύριο λόγο το ερώτημα γιατί ενώ είχε καταδικαστεί για σοβαρό αδίκημα ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα», επισημαίνει στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας της Μαρία Λάντερμπουργκερ, Hussein K, είχε καταδικαστεί το 2014 σε δεκαετή κάθειρξη από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας για τη ληστεία και την απόπειρα δολοφονίας της 20χρονης τότε φοιτήτριας Σπ. Χ. από το Αγρίνιο που τον Μάιο του 2013 έκανε διακοπές μαζί με την παρέα της στην Κέρκυρα. Το βράδυ της 25ης Μαΐου, ενώ επέστρεφε στο παραλιακό ξενοδοχείο «City Marina» από νυχτερινή έξοδο δέχθηκε επίθεση από τον 17χρονο, τότε, Αφγανό Hussein K. Την πλησίασε και προσπάθησε να της «βουτήξει» την τσάντα που είχε περασμένη στον ώμο της. Η εμφάνιση, όμως, ενός διερχόμενου αυτοκινήτου τη στιγμή της πάλης, τον πανικόβαλε. Ο 17χρονος άρπαξε τη νεαρή φοιτήτρια και την έριξε σε γκρεμό στο πλάι της θάλασσας, από ύψος δέκα μέτρων. Στη συνέχεια, πέταξε και την τσάντα της 20χρονης στον γκρεμό και απομακρύνθηκε πεζός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή