Καταδίωξη χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας

Καταδίωξη χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ήδη απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες οι συνδικαλιστές του σώματος.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη των ληστών της εταιρείας «Υφαντής» στην Κηφισιά αδυνατούσαν, λόγω τεχνικών δυσκολιών, να επικοινωνήσουν με το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. «Επιχείρησαν να διαβιβάσουν στο κέντρο της Αμεσης Δράσης, χωρίς να λάβουν καμία ανταπόκριση. Αφού δέχθηκαν πυρά από τους κακοποιούς και ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο τους, ευτυχώς ζωντανοί, όρθιοι και χωρίς κανένα τραυματία», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ. Εκπρόσωποι του σωματείου περιέγραψαν στην «Κ» ότι, ενώ οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καταδίωκαν το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών δεχόμενοι πυρά, το κέντρο επιχειρήσεων δεν είχε εικόνα για όσα εκτυλίσσονταν στο σημείο και μόνο μετά το τέλος της καταδίωξης ο επικεφαλής αξιωματικός που είχε την ευθύνη συντονισμού της επιχείρησης ακούστηκε να ρωτάει «αναφέρατε κάτι για πυροβολισμούς;».

«Εχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε το τριτοκοσμικό και επικίνδυνο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καμία ανταπόκριση. Είναι τραγικό με τις διαστάσεις της εγκληματικότητας αλλά και της ποιότητας του εγκλήματος να κρατούν οι συνάδελφοί μας στα χέρια τους διακοσμητικό και κατ’ ουσίαν άχρηστο ασύρματο», αναφέρεται στην ανακοίνωση-καταγγελία. Εκτός λειτουργίας, ταυτόχρονα, παραμένει το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών (TETRA) της βρετανικής εταιρείας Sepura, παρά το γεγονός ότι οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση και τη χρήση του από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διαρκέσει πάνω από 1,5 χρόνο. Αξιωματούχοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξης αποδίδουν τις καθυστερήσεις, αφενός, στην αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί εγκαίρως στις υποχρεώσεις της και, αφετέρου, σε λανθασμένους χειρισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μέχρι πρότινος την ευθύνη εγκατάστασης του νέου ψηφιακού συστήματος επικοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή