Πρωτότυπο εκπαιδευτικό τριήμερο Φυσικής για 1.000 μαθητές

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό τριήμερο Φυσικής για 1.000 μαθητές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα έως και την Κυριακή, συνολικά 1.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και 200 επιστήμονες και ερευνητές θα πάρουν μέρος σε δράσεις πρωτότυπες και ξεχωριστές, που θα τους ταξιδέψουν σε νέους ορίζοντες μέσα από τη Φυσική. Το εκπαιδευτικό τριήμερο με θέμα «Η Φυσική Μαγεύει» θα οργανωθεί από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών στους χώρους του ΤΕΙ Αθηνών. Ακόμη, τριάντα μαθητές θα ανέβουν στα καθηγητικά έδρανα και θα διδάξουν Φυσική, και μάλιστα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα της σύγχρονης επιστήμης. Επίσης, θα οργανωθούν 50 δρώμενα όπου θα παρουσιάζονται εργαστηριακές δράσεις, μέσω πειραμάτων, ώστε με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας να γίνουν πιο κατανοητές οι έννοιες της Φυσικής και να απαντηθούν ερωτήματα για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το τριήμερο θα διανθίσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παρουσίαση βιβλίων με περιεχόμενο εκπαιδευτικό γύρω από τον χώρο των φυσικών επιστημών, όπως και πρωτότυπος διαγωνισμός επίλυσης γρίφων Φυσικής. Στο τριήμερο έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση προγραμματίζει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής / Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017 (με ευθύνη του Πανεπιστημίου Αθηνών) για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και όλων των τάξεων γυμνασίων και λυκείων. Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου (β΄ φάση) θα επιλεγούν και οι πέντε μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017, στο Μπαλί της Ινδονησίας (16 – 24 Ιουλίου 2017).

Επίσης, η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Εταιρείας, που συστήθηκε προ έτους από φυσικούς που αποχώρησαν από την ΕΕΦ, προγραμματίζει τους «Διαλόγους Φυσικής 2016 – 2017» μεταξύ ερευνητών / εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι διάλογοι θα πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία των διευθύνσεων σχολείων. Κατάλογος με τα ονόματα εθελοντών ερευνητών και εκπαιδευτικών, με τις ειδικεύσεις τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έχει αναρτηθεί (και ενημερώνεται διαρκώς) στο www.εεφεε.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή