Αθώες οι οροθετικές που είχαν συλληφθεί το 2012

Αθώες οι οροθετικές που είχαν συλληφθεί το 2012

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώες κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι οροθετικές γυναίκες που  κάθισαν στο εδώλιο για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών .

Νωρίτερα  υπέρ της αθώωσής τους είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας ότι το αδίκημα περί έκδοσής τους είχε μετατραπεί σε πταίσμα και ως εκ τούτου έχει πλέον παραγραφεί. «Δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι έρχονταν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να  παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες».

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης  το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα  θεωρώντας ότι η ετυμηγορία αποτελεί έστω και εκ των υστέρων  δικαίωση για τις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν χωρίς  -όπως κρίθηκε – να έχουν παραβιάσει τον ποινικό νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή