ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ και σχέδια απομάκρυνσης των Ελλήνων λόγω της κρίσης στο Κονγκό

taxidiotiki-odigia-ypex-kai-schedia-apomakrynsis-ton-ellinon-logo-tis-krisis-sto-kongko-2166374

Οδηγία προς τους Έλληνες που διαμένουν στο Κονγκό εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

«Δεδομένης της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους Έλληνες μόνιμους εκεί κάτοικους να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις και να παραμένουν σε επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα (τηλ. έκτακτης ανάγκης 00243 811050055), καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών (210-368 1730 / 1350, email: [email protected])», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια προς το Κονγκό κατά την παρούσα περίοδο. Σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας, οι Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα καλούνται να διατηρούν τη ψυχραιμία τους, να  αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε δημόσιους χώρους και να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα που αναλόγως των συνθηκών θα εξετάσει ενδεχόμενη εφαρμογή διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.