Λέσβος: Aύξηση των μεταναστευτικών ροών με 164 νέες αφίξεις

Λέσβος: Aύξηση των μεταναστευτικών ροών με 164 νέες αφίξεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 164 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι Αφρικανοί, έφτασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, από την Κυριακή έως τη Δευτέρα το πρωί.

Μια βάρκα με 32 άτομα έφτασε χθες το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου. Ακολούθησε μια βάρκα με 55 άτομα περίπου στις 10 το πρωί στην περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Νωρίς το απόγευμα άλλη μια με 67 άτομα εντοπίσθηκε στην περιοχή της Συκαμνιάς επίσης στη βόρεια Λέσβο. Τέλος, σήμερα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα έφθασε στην περιοχή του ακρωτήριου Κόρακας στο βορειοανατολικό νησί, άλλη μια βάρκα με 10 άτομα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι – εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.156 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο 5.687, στη Χίο 3.510 και στη Σάμο 1.959.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή