Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το ACS Athens, το Pinewood School of Thessaloniki και το Πανεπιστήμιο Widener

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το ACS Athens, το Pinewood School of Thessaloniki και το Πανεπιστήμιο Widener

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στο ΑCS Athens, υπογραφή ιστορικής συμφωνίας μεταξύ τριών Αμερικανικών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες συνεργασίες που θα ωφελήσουν φοιτητές, καθηγητές και ακαδημαϊκούς ηγέτες των τριών θεσμών.

Η Dr. Julie Crain, Διευθύντρια της Ακαδημίας του ACS Athens, παρουσίασε τα τρία ιδρύματα τονίζοντας τους αμοιβαίους στόχους τους για την θετική αλλαγή του κόσμου μέσα από την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης των νέων.

Περιγράφοντας το Pinewood School ως ένα μικρό στολίδι στην Θεσσαλονίκη, η Διευθύντρια του, Dr.  Roxanne Giampapa, δήλωσε ότι το Pinewood οδεύει προς μια κατεύθυνση ανάπτυξης και βελτίωσης, τονίζοντας «τα υπέροχα κοινά οράματα» των τριών ιδρυμάτων.

«Μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση με το ACS Athens και το Pinewood School ως προς την εκπαίδευση» συμφώνησε η Dr. Julie E. Wollman, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Widener που εδρεύει στο Chester της Philadelphia, USA), η οποία εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην Ελλάδα για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας. «Δίνουμε προσωπική φροντίδα στον κάθε μαθητή και προσφέρουμε μαθησιακές εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό κόσμο», τόνισε η Dr. Wollman.

Ο Dr. Στέφανος Γιαλαμάς, Πρόεδρος του ACS Athens, πρόσθεσε με υπερηφάνεια πως «Το ήθος και η ευγένεια βρίσκεται στο κέντρο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας», επαινώντας τους εκπαιδευτικούς και των τριών ιδρυμάτων για τους  ισχυρούς και καινοτόμους τρόπους με τους οποίους εμπνέουν τους μαθητές τους.

Η συνεργασία αυτή θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία ευκαιριών μάθησης που κάνουν τη γνώση αξιοποιήσιμη και μεταβιβάσιμη, προετοιμάζοντας έτσι τους σπουδαστές  να γίνουν πολίτες του κόσμου με ήθος, που θα κάνουν τη διαφορά.

Το video από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή