Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο στο ίδιο, απολαυστικό ποτήρι!

Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο στο ίδιο, απολαυστικό ποτήρι!

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόση απόσταση χωρίζει τις δύο πιο διάσημες οινοπαραγωγικές ζώνες του Ελληνικού αμπελώνα; Τις δύο κορυφαίες Ελληνικές ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού; Δύο από τα πιο αξιόλογα Ελληνικά οινοποιεία; Στα «χαρτιά» αυτή η απόσταση είναι 589 χιλιόμετρα. Για εμάς, είναι μόλις 750ml.

Σε μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2012, στην οποία συμμετείχαν το Κτήμα Παλυβού από τη Νεμέα και το Κτήμα Χρυσοχόου από τη Νάουσα, γεννήθηκε η ιδέα να «παντρευτούν» το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, για να μας χαρίσουν ένα μεγάλο κρασί. Έτσι δημιουργήθηκε το Cuvée 589, ένα εκλεκτό κρασί, που κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών, συζητήθηκε, αγαπήθηκε και έγινε γρήγορα ανάρπαστο!

 

Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο στο ίδιο, απολαυστικό ποτήρι!-1

 

Επειδή εσείς μας το ζητήσατε, διαθέτουμε στην αγορά τις τελευταίες φιάλες της πρώτης εμφιάλωσης του Cuvée 589, για να προσφέρετε στους φίλους, στους πελάτες, στους συνεργάτες, αλλά και στον εαυτό σας, το απόλυτο οινικό δώρο στις φετινές Γιορτές!

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να μάθετε τα επιλεγμένα σημεία όπου διατίθεται το Cuvée 589, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.cuvee589.gr

Χρόνια Πολλά!

Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο στο ίδιο, απολαυστικό ποτήρι!-2

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

«Ένα εκλεκτό ερυθρό κρασί με έντονο και βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη παρουσιάζει υψηλή αρωματική ένταση, με πολύπλοκα αρώματα ώριμων σκουρόχρωμων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, που εναλλάσσονται σε διαδοχικά επίπεδα. Η δομή στο στόμα είναι στιβαρή με δυνατές αλλά λείες τανίνες και μεγάλη διάρκεια, που οδηγεί σε μακρά και απολαυστική επίγευση. Είναι ένα κρασί που επιδέχεται βαθιά παλαίωση, ωστόσο μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνοδεύσει δυνατά και πλούσια πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας και το κυνήγι, στα κάρβουνα, το φούρνο ή την κατσαρόλα».

Θόδωρος Λέλεκας, Δεκέμβριος 2015

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή