Δέσμευση Γεροβασίλη για παράταση συμβάσεων καθαριότητας στους δήμους

Δέσμευση Γεροβασίλη για παράταση συμβάσεων καθαριότητας στους δήμους

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων όσων εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων μετά τις γιορτές υποσχέθηκε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προέβη χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο ζητώντας την πληρωμή όλων των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί αλλά την καταβολή των χρημάτων μπλόκαρε με απόφασή του τις προηγούμενες ημέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η συνδικαλιστική οργάνωση ζητάει επίσης να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των δημάρχων που προτίθενται να απολύσουν συμβασιούχους καθώς δεν διαθέτουν τα κονδύλια για την πληρωμή τους.

Η παράταση έως και το τέλος του 2017 των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του χρόνου προβλεπόταν με τον νόμο Βερναρδάκη (4429/2016), όμως οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκριναν σχετικά εντάλματα πληρωμής που εστάλησαν από οργανισμούς για έγκριση, καθώς, όπως τονίζουν, η παράταση των συμβάσεων αντίκειται σε διάταξη του Συντάγματος. Στην πράξη λοιπόν ο νόμος Βερναρδάκη ακυρώνεται, γεγονός που, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση έως και 2.000 ατόμων ανά την επικράτεια. Η κυβέρνηση αναζητεί λύση ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει με μία απλή εγκύκλιο όπως αρχικά κυβερνητικά στελέχη είχαν δεσμευτεί. Η υπουργός κ. Γεροβασίλη, πάντως, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα να μη μείνει απλήρωτος. Ωστόσο η σχετική ρύθμιση μάλλον θα έρθει μετά τις γιορτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή