Δεν υπάρχει φιλόλογος για τυφλή μαθήτρια Γυμνασίου στη Λέσβο

Δεν υπάρχει φιλόλογος για τυφλή μαθήτρια Γυμνασίου στη Λέσβο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρουμε πλέον πού πρέπει να απευθυνθούμε, ώστε να γίνουν τα αυτονόητα» τόνισε στην «Κ» ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Μιχάλης Στρατάκης, αναφορικά με μαθήτρια της Α΄ τάξης με ολική απώλεια όρασης. Στις 30 Νοεμβρίου τοποθετήθηκε μαθηματικός ειδικής αγωγής, που καλύπτει μόνο πέντε ώρες εβδομαδιαίως, «και ευτυχώς που υπάρχει» τόνισε. Μέχρι τότε ο διευθυντής προσπαθούσε με όποιο δανεικό εξοπλισμό συγκέντρωσε από άλλα σχολεία να κάνει μάθημα στην τυφλή μαθήτρια, χωρίς όμως να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις.

«Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οι γονείς της δεν μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί δεν γνωρίζουν καν γράμματα, ώστε να τη στηρίξουν στο σπίτι», προσθέτει. Στο μεταξύ, μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά, η μαθήτρια φοιτούσε σε ειδικό δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας στην Αθήνα. Ομως, η πολύτεκνη οικογένειά της επέστρεψε φέτος στη γενέτειρά της, έχοντας αρκετά οικονομικά προβλήματα και ευελπιστώντας ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα. Ωστόσο, το ίδιο το παιδί έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Αθήνα, αφού οι μήνες περνούν και δεν έχει τοποθετηθεί φιλόλογος με γνώσεις του συστήματος Μπράιγ. «Στην Α΄ Γυμνασίου ο βασικός καθηγητής είναι φιλόλογος. Θα πρέπει, σύμφωνα με τον Νόμο να εξασφαλιστούν τουλάχιστον 13 ώρες επιπρόσθετες εβδομαδιαίως», λέει ο διευθυντής του σχολείου. Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Μιχάλης Καπιωτάς, ανέφερε στην «Κ» ότι το κενό έχει καταγραφεί και ότι μετά τις γιορτές και αφού ανοίξει το σύστημα θα γίνει νέο αίτημα. «Αν και υπολείπονται ακόμα ώρες Ειδικής Αγωγής και σε άλλες σχολικές μονάδες», πρόσθεσε. «Μετά τις γιορτές» θα ξανατεθεί το αίτημα, είπε και ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Αριστείδης Καλάργαλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή