ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπαράθεση Καμίνη – Τόσκα για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

antiparathesi-kamini-amp-8211-toska-gia-tis-katastrofes-sto-kentro-tis-athinas-2166981

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με αφορμή την πυρπόληση των τρόλεϊ στην οδό Πατησίων αλλά και τις καταστροφές πουκατά διαστήματα στο κέντρο της Αθήνας, οδηγώντας την αντιπαράθεση στα άκρα.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης είπε χαρακτηριστικά: «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ένας υπουργός;», επισημαίνοντας ότι η ικανότητα της αστυνομίας είναι «αδιαμφισβήτητη».

Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, ο κ. Καμίνης σχολίασε πως, αν και δεν έχει ζητήσει, ποτέ στο παρελθόν, την παραίτηση κάποιου υπουργού, προβαίνει σε αυτό το αίτημα τώρα καθώς η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Απαντώντας, μέσω ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησής εις βάρος του, εκ μέρους του δημάρχου, αφήνοντας αιχμές πως ο κ. Καμίνης «έχει άλλες επιδιώξεις και πολιτικές φιλοδοξίες»: «Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων συμφερόντων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσο χρόνια που η Αθήνα καιγόταν γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις;»