Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Καμίνη – Τόσκα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Καμίνη – Τόσκα

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ιστορία με τα τρία τρόλεϊ που κάηκαν πριν από μερικές ημέρες έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, το οποίο έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψιν τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας απέδωσε στον δήμαρχο πολιτικές σκοπιμότητες. «Από Συνήγορος του Πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων συμφερόντων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσα χρόνια που η Αθήνα καιγόταν, γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις;», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η πυρπόληση των τριών τρόλεϊ το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, που πυροδότησε και την κόντρα μεταξύ των δύο αντρών, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από καταστροφές που έχει υποστεί η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο. Εναν μόλις μήνα νωρίτερα, στις 17 Νοεμβρίου, στην ίδια περιοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, σημειώθηκαν επίσης βανδαλισμοί. Οι υπηρεσίες καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου και αφού είχαν τελειώσει τα εκτεταμένα επεισόδια απομάκρυναν από τις οδούς Πατησίων και Στουρνάρη δύο περίπου τόνους καμένων τραπεζοκαθισμάτων, οδοφραγμάτων και άλλων αντικειμένων που είχαν χρησιμοποιηθεί στις μάχες που εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα. Το ίδιο εκείνο πρωί, τα συνεργεία του δήμου μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα μάζεψαν άλλο έναν τόνο μεικτών υλικών, πέτρες, μάρμαρα, παλέτες, σίδερα, θρανία, καρέκλες, τα οποία προέρχονταν από το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου όπου είχαν εισβάλει οι καταστροφείς από τους γύρω δρόμους και συγκεκριμένα από τις οδούς: Τοσίτσα, Στουρνάρη, Σολωμού, Μπόταση, Τζωρτζ, Κάνιγγος, Σπ. Τρικούπη, Νοταρά, Ζαΐμη, Μεταξά, Εμμ. Μπενάκη, Ζ. Πηγής, Οικονόμου, Θεμιστοκλέους, Αραχώβης.

Απολογισμός

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων:

• Στην πλ. Εξαρχείων γύρω από το άγαλμα, το πελέκησαν και απεκόμισαν πέτρες και μάρμαρα.

• Ξηλώθηκαν τέσσερις πινακίδες σήμανσης, δύο στην Εμμ. Μπενάκη, μία στη Στουρνάρη και μία στην Αραχώβης.

• Καταστράφηκαν σηματοδότες στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, καθώς και των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας.

• Εσπασαν και πελέκησαν πέτρες και μάρμαρα κατά μήκος των οδών Στουρνάρη, Τοσίτσα, Εμμ. Μπενάκη, Αραχώβης και Μπουμπουλίνας.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε στο ίδιο σημείο της πρωτεύουσας συστηματικά να εκδηλώνεται αυτή η τυφλή καταστροφική μανία από δέκα άτομα το πολύ και η αστυνομία να μην κάνει τίποτα. Δεν είναι επιχειρησιακό το ζήτημα, είναι πολιτικό. Υπάρχει πολιτική ευθύνη, την οποία ο υπουργός πρέπει να την αναλάβει και ο μόνος τρόπος να την αναλάβει πια είναι να παραιτηθεί». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανταπάντησε χθες στις αιχμές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, που τον κατηγόρησε για πολιτικές βλέψεις.

«Αποψη η ανοχή»

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο χθες, εξήγησε ότι θεωρεί ότι η ανοχή που δείχνει το υπουργείο στους βανδαλισμούς υπαγορεύεται από την πολιτική άποψη της ηγεσίας του. «Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δείχνει ανοχή και απροθυμία να συγκρουσθεί με την ανομία των βανδάλων και των μπαχαλάκηδων, εγώ δεν θα αφήσω να διακυβευθεί η ανοδική πορεία της Αθήνας. Θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις το δικαίωμα των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας στην ασφάλεια», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή