ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)

o-kairos-den-epetrepse-sta-rymoylka-na-proseggisoyn-to-amp-8220-cabrera-amp-8221-amp-8211-nea-prospatheia-tin-kyriaki-fotografies-2167319

Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου "Cabrera", που τα ξημερώματα προσάραξε βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου «Sikorsky», και τα 9 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο για προληπτικούς λόγους.

o-kairos-den-epetrepse-sta-rymoylka-na-proseggisoyn-to-amp-8220-cabrera-amp-8221-amp-8211-nea-prospatheia-tin-kyriaki-fotografies0

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα..

o-kairos-den-epetrepse-sta-rymoylka-na-proseggisoyn-to-amp-8220-cabrera-amp-8221-amp-8211-nea-prospatheia-tin-kyriaki-fotografies2

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.

o-kairos-den-epetrepse-sta-rymoylka-na-proseggisoyn-to-amp-8220-cabrera-amp-8221-amp-8211-nea-prospatheia-tin-kyriaki-fotografies4

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.