ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκαψαν τα γραφεία της Χ.Α. στη Χίο

ekapsan-ta-grafeia-tis-ch-a-sti-chio-2167562

Εμπρησμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χίο αποκαλύφθηκε μετά από τηλεφωνική καταγγελία μέλους της οργάνωσης στην Αστυνομία.

Την υπόθεση ερευνά η υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού σε συνεργασία με το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, το μεσημέρι της Τρίτης μέλος της τοπικής οργάνωσης τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι άγνωστοι μπήκαν στα γραφεία του κόμματος προκάλεσαν  φθορές σε έπιπλα και τεχνολογικό εξοπλισμό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα καμένων εγγράφων, ενώ από τη φωτιά υπέστησαν φθορές ένα πολυμηχάνημα και καρέκλες που υπήρχαν στο ένα από τα δύο δωμάτια των γραφείων. 

Η φωτιά πάντως δεν εξαπλώθηκε και έσβησε μόνη της πιθανότατα λόγω έλλειψης οξυγόνου. Δεν έχει με απόλυτη ακρίβεια προσδιοριστεί ο χρόνος του εμπρησμού καθώς, πιθανότατα λόγω των εορτών, τα γραφεία της Τ.Ο. ήταν κλειστά. Θεωρείται δεδομένο ότι οι δράστες ενήργησαν το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου μέχρι το πρωί της Τρίτης. Για το περιστατικό τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χίου.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν διατυπωθεί σοβαρές καταγγελίες για επιθέσεις υποστηρικτών του κόμματος σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο νησί.