Με λουκέτο κινδυνεύουν δομές για τη φτώχεια

Με λουκέτο κινδυνεύουν δομές για τη φτώχεια

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν 256 κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που λειτουργούν στους δήμους εξυπηρετώντας 118.000 ωφελουμένους, στις οποίες εργάζονται 1.112 άτομα, σε μεγάλο βαθμό νέοι επιστήμονες. Πρόκειται για κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, γραφεία διαμεσολάβησης, τράπεζες χρόνου, ανοικτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, των οποίων η χρηματοδότηση λήγει στα τέλη του έτους. Για τις κοινωνικές αυτές δομές έχει διακηρυχθεί η κυβερνητική πρόθεση να ενταχθούν στη νέα περίοδο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόνοια για τη συνέχιση του ευαίσθητου έργου τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απέστειλε χθες επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στην οποία τονίζει την ανάγκη επίλυσης έως τέλος του 2016 του προβλήματος για τις δομές της φτώχειας και των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, που φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή