Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 29χρονου Αλβανού στα Εξάρχεια το 2013

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 29χρονου Αλβανού στα Εξάρχεια το 2013

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 29χρονου Αλβανού, που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στα Εξάρχεια.

Το θύμα είχε βρεθεί δολοφονημένο στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο. Στην κατοχή του το θύμα είχε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.

Όπως προέκυψε από την τριετή έρευνα, ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε από δύο άγνωστους δράστες, είναι ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο έγκλειστος στον Κορυδαλλό. Συνελήφθη ως αρχηγικό μέλος της συμμορίας Αλβανών που διακινούσε χασίς στα Εξάρχεια και εξαρθρώθηκε σε επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί μάλιστα το ενδεχόμενο να αποδειχθεί εν τέλει ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, καθώς το 2013, κατά το διάστημα που διαπράχθηκε το έγκλημα, ο 32χρονος ήταν ελεύθερος. Πάντως στον τόπο του εγκλήματος δεν είχαν βρεθεί υπολείμματα γενετικού υλικού ή δακτυλικά αποτυπώματα ικανά να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Όπως εξακριβώθηκε, τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος, είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σφοδρή αντιπαλότητα, σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο συμμοριών είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με συνεχείς συμπλοκές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «ανταρτοπόλεμου» μεταξύ των συμμοριών για την κυριαρχία επί του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, είχε πραγματοποιηθεί ένοπλη επίθεση σε μαγαζί που λειτουργούσε ο ένας στα Εξάρχεια, καθώς και δύο ένοπλες επιθέσεις μεταξύ των μελών τους, μία στην οδό Μάρνης και μία στο Κουκάκι.

Ο 32χρονος συνελήφθηε το καλοκαίρι του 2016, ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων, και έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια Κύριας Ανάκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή